Andy Warhol - Parfum Outlet
Je bent hier:
Filter:
Andy Warhol Pop
Andy Warhol Pop
Vanaf prijs19,95
Bekijk producten
Andy Warhol Orange
Andy Warhol Orange
Vanaf prijs23,95
Bekijk producten
For Female
Andy Warhol Marilyn Red
Andy Warhol Marilyn Red
Vanaf prijs23,95
Bekijk producten
For Female
Andy Warhol Blue
Andy Warhol Blue
Vanaf prijs20,95
Bekijk producten
For Female
Andy Warhol
Andy Warhol
Vanaf prijs22,95
Bekijk producten
For Male

Andy Warhol parfum

Andy Warhol was een Amerikaanse schilder, graficus en filmmaker bekend als een leidend figuur in de beeldende kunst beweging bekend als pop art. Hij werd geboren als Andrew Warhola in Pittsburgh , Pennsylvania. The Andy Warhol Museum bestaat als herdenking van zijn leven en kunstwerken.

Zijn eerste stappen waren die van een commerciële illustrator in het begin van de jaren 1960, maar wat hem wereldwijde faam bracht was voor zijn werk als schilder , avant - garde filmmaker, producent, schrijver en lid van zeer uiteenlopende sociale kringen.

Warhol's kunst inspireerde talloze retrospectieve tentoonstellingen, boeken en documentaires. Een van zijn bekendste uitingen was 15 minutes of fame. Zijn werken zijn zeer hoog geprijsd en vandaag de dag nog steeds hoog in aanzien. Zijn duurste schilderij bereikte een verkoopprijs van maar liefst $ 100.000.000 !

Warhol heeft zijn stempel gedrukt op verschillende media - schilderijen, fotografie en beeldhouwkunsten. Daarnaast was hij een zeer productieve filmmaker.

Pop-art was een experimentele vorm die verschillende kunstenaars inspireerde . Een van hen was Warhol en hij kreeg zelfs de bijnaam Paus van Pop. In deze nieuwe stijl concentreerde hij zich op populaire onderwerpen of personen interpreteerde dit op zijn unieke manier. Zijn grote succes was een weergave van pop art schilderijen in1961 , als decor voor Warenhuis Bronwit Teller's in New York.

Tussen 1963 en 1968 maakte hij meer dan 60 films en ongeveer 500 korte zwart -wit screentest portretten. Hij creëerde ook zijn beroemde serie van statische films, waaronder Kiss, Eat, en Sleep .

De productie van Andy Warhol parfums begon in 1999. Sindsdien zijn er verscheidene geuren gemaakt in samenwerking met beroemde parfumeurs.

Ontwerper Andy Warhol heeft 7 parfums uitgebracht. De eerste editie is gecreëerd in 1999 en de nieuwste vanaf 2005 . Andy Warhol geuren werden gemaakt in samenwerking met parfumeurs Dorothee Piot , Olivier Pescheux , Domitille Michalon , Cecile Matton , Michel Almairac en Ilias Ermenidis .