Borghese - Parfum Outlet
Je bent hier:

Borghese

Borghese is een Italiaanse cosmeticabedrijf en werd in 1958 opgericht door Prinses Marcella Borghese, een lid van de adellijke Italiaanse familie Borghese.

Marcella Fazi trouwde met prins Paolo Borghese, de hertog van Bomarzo in 1942. Veel aristocratische Italiaanse families hadden in die tijd eigen cosmetica en huidcrèmes ontwikkeld en dat deed Marcella Borghese ook. Hun geheime recepten werden gemaakt met behulp van fruit en andere natuurlijke ingrediënten. Marcella besloten om een kleine reeks van lippenstift op basis van deze formules te creëren. In die tijd waren er slechts twee kleuren beschikbaar. Marcella wilde meer tinten lippenstift makrn, zodat ze afgestemd konden worden op verschillende haarkleuren en kleding. Ze wilde hen vernoemen naar haar favoriete juwelen. Het gezin was tegen het idee, totdat Paus Pius XII zijn zegen gaf.

In 1956 ontmoette ze Revson. Revson hielp haar met het oprichten van haar eigen cosmeticalijn. Een van haar eerste collectie was een verzameling van heldere gekleurde lippenstift en nagellak, geïnspireerd door het breigoed van haar vriend Pucci's. Marcella was een van de eersten die cosmetica op basis van de natuurlijke therapieën van spa had gecreëerd. De prinses was betrokken bij haar bedrijf tot aan haar dood in 2002.

Borghese heeft 2 parfums gelanceerd. Het eerste parfum werd gelanceerd in 1978 en het laatste parfum werd gelanceerd in 1993.