Bugatti - Parfum Outlet
Je bent hier:
Filter:
Infinite Blue
Infinite Blue
Vanaf prijs47,95
Bekijk producten
For Male

Bugatti parfum

Bugatti is het beroemde Franse automerk. Het werd opgericht door Ettore Bugatti (1881 - 1947). Ettore Bugatti is een Italiaanse geboren auto-ontwerper en ingenieur, die leefde en werkte in Frankrijk.

Ettore Bugatti werd op zeventien jarige leeftijd leerling van de fiets en driewieler fabriek Prinetti & Stucchi. Hij bouwde zijn eerste motor aangedreven driewieler in de fabriek, gevolgd door zijn eerste auto en deze werd in 1900 door Gulinelli broers gefinancierd. Deze auto won een prijs op een internationaal gerenommeerde industrie beurs in Milaan. Van 1900 tot 1904 werkte hij als technisch directeur van De Dietrich autofabriek en ontwikkelde nieuwe automodellen. Daarna kreeg hij de baan bij Emi Mathias waar hij een nieuwe auto ontwierp en installeerde een 4-cilinder motor. Hij bleef daar twee jaar werken.

Ettore Bugatti was erg gepassioneerd over het ontwerpen van race auto's. In 1906 ontwikkelde hij een auto met een 50 pk motor en verkocht het aan de Deutz Company. Hij werd uitgeroepen tot de leider van de productieafdeling in Keulen.

Ettore Bugatti richtte zijn eigen autobedrijf in 1909 in Molsheim, in de Franse regio Elzas, die in die periode behoorde tot Duitsland. In 1910 werden vijf auto's gebouwd en alle van hen werden verkocht. Bugatti's assistent Ernest Fredrich reed races met Bugatti auto's. Bugatti-modellen werd gewaardeerd als kwaliteit raceauto's. De eerste Grand Prix van Monaco in 1929 werd gewonnen door William Grover, die reed in een Bugatti auto. In de jaren van de Eerste Wereldoorlog ontwierp Bugatti vliegtuigmotoren voor zowel de Amerikaanse en Franse overheden. In 1921 werd de Bugatti's raceautoteam samengesteld en nam de eerste, tweede, derde en vierde plaats in, in Brescia op de Voiturettes Grand Prix. Bugatti's droom om de meest luxe auto ooit gemaakt, kwam uit in 1926 met de ontwikkeling van het Royale model. Slechts drie Royles werden verkocht als gevolg van de Grote Depressie. De jaren van de Grote Depressie bracht financiële problemen, maar Bugatti lukte het alsnog om de opdracht aan te nemen om een nieuwe hogesnelheidstrein voor de Franse regering op te bouwen.