Cadillac - Parfum Outlet
Je bent hier:
Filter:
Cadillac Black
Cadillac Black
Vanaf prijs22,95
Bekijk producten
For Male

Cadillac parfum

Cadillac is een Amerikaans merk van luxe auto's en voertuigen. Het werd opgericht door Henry Leland in 1902 in Detroit. Henry Leland was een machinist, uitvinder, ingenieur en ondernemer. Hij vernoemde Cadillac naar zijn voorvader, Antoine de la Mothe Cadillac, die de stad Detroit op heeft gericht in 1701. Het wapenschild van de Cadillac familie diende als inspiratie voor het logo van het bedrijf. Het bedrijf werd gevormd uit de restanten van de Henry Ford Company.

De eerste Cadillac auto werd gepresenteerd op de New York Auto Show in 1903 en na deze show was de auto meteen uitverkocht. In 1908 was Cadillac de eerste Amerikaanse automaker die de prestigieuze Dewar Trophy won van de Royal Automobile Club van Engeland voor de meest belangrijke auto vooruitgang. Hun gebruik van verwisselbare onderdelen was een belangrijke vernieuwing. Kort daarna lanceerde Cadillac hun beroemde slogan Standard of the World. Cadillac ontwikkelde en introduceerde de V8, V16 en V12 motoren in de periode van 1915 - 1930. Cadillac ontwierp ook design carrosserie in 1927.

General Motors kocht Cadillac in 1909. Cadillac werd hun prestige divisie. Haar naam staat voor compromisloze prestaties, gedurfd design en baanbrekende technologie. Het ontwikkelde 's werelds eerste elektrische zelf- motor en is een pionier in de integratie van computer technologie in voertuigen. Het is ook de eerste die kopers een andere kleur boden dan zwart.