Celine - Parfum Outlet
Je bent hier:
Filter:
Celine
Celine
Vanaf prijs21,95
Bekijk producten
For Male

Celine parfum

Celine is een Frans huis in 1945 opgericht door Celine Vipiana. Vandaag is het een internationaal luxe goederen merk in handen van LVMH, gekocht in juli 1988.

Celine werd oorspronkelijk opgericht als een op maat gemaakte kinderschoenen bedrijf dat uiteindelijk uitgroeide tot damesschoenen en accessoires. De kledinglijn debuteerde in de jaren 1960. Celine Vipiana was de ontwerper in 1945-1997.

Amerikaanse modeontwerper Michael Kors werd uitgeroepen tot de allereerste vrouwen kleding ontwerper en creatief directeur van Celine in 1997. Tijdens zijn ambtstermijn bij Celine draaide Kors het modehuis rond met blockbuster accessoires en een veelgeprezen kant lijn. Kors ontwierp voor het label tot 2004. Italiaanse ontwerper Roberto Menichetti werd hierna aangesteld als Creative Director. Na een teleurstellend jaar werd Menichetti vervangen door de Kroatische ontwerpster Ivana Omazic. Omazic was een voormalig consultant voor het merk en werkte eerder met Romeo Gigli, Prada, Jil Sander en Miu Miu.

In 2008 werd Phoebe Philo aangesteld en zij presenteerde haar eerste collecties in 2010.