Chanel No 5 | Voordelig Bestellen op Parfum Outlet
Je bent hier:
Chanel No 5
For Female

CHANEL NO 5 EAU DE PARFUM SPRAY

  • Eau de parfum spray 200 ml
  • Tijdelijk uitverkocht

 • Vera
  Beoordeling geplaatst op:17 Feb 2016
  Score:
  Deze klassieker is de meest geweldige parfum ooit die ik heb geroken, mijn allereerste parfum was Chanel N5, was toen 15, ben nu 48 en hou nog steeds van deze geur.
 • Hans Smit
  Beoordeling geplaatst op:09 Apr 2015
  Score:
  Ik gebruik deze al enkele jaren, heeft een heerlijk aroma en blijft zeer lang ruiken. Zelfs als ik winkelen ben in de supermarkt krijg ik complimenten van de vrouwtjes. Hoop dat deze nog heel lang blijft bestaan.
 • Sylvia
  Beoordeling geplaatst op:25 Feb 2013
  Score:
  De meest zalige geur die ooit bedacht is. Veel complimentenover gehad. Heb er al 5 grote flessen van gebruikt .En niet onbelangrijk, een geur die niet iedereen draagt en nog orgineel is!

No 5 wordt door onze klanten beoordeeld met een gemiddelde score van 5 uit 5 (gebaseerd op 3 beoordelingen)

Deel de Parfum Online

Chanel No 5

Wie kent het wereldbBeroemde Chanel No 5 niet? Het is een symbool van goede smaak en is momenteel een van de best verkopende parfums ter wereld. Coco Chanel vroeg de parfum ontwerper Ernest Beaux een parfum te maken 'dat ruikt naar een vrouw'. Chanel No 5 is een zeer complexe geur die geen enkel van de geurende componenten uitsluit uit de samenstelling, wat precies de opdracht van Coco zelf was. Het parfum mocht niet ruiken als een roos, of een lelie, maar als een complete samenstelling.

Het parfum werd beroemd dankzij de vele beroemdheden die de geur gebruikte, waaronder Marilyn Monroe. Chanel No 5 wordt vaak verbonden met haar naam want tijdens een interview in 1954 zei ze dat ze in bed alleen een paar drupjes van Chanel No 5 aan zou hebben. Deze verklaring werd een prachtige reclame slogan en een reden voor miljoenen vrouwen over de hele wereld om dit parfum te kiezen. Het huidige gezicht van Chanel No 5 is Nicole Kidman.

Ernest Beaux creëerde twee series van parfum monsters genummerd van 1-5 en 20-24 en vroeg Coco Chanel om een van hen te kiezen. Mevrouw Chanel koos het sample met het nummer 5, wat dus de naam van het parfum zou worden. Bijgelovig dat Chanel was, presenteerde zij haar nieuwe parfum op de vijfde dag van de vijfde maand van 1921.

Ernest Beaux maakte voor dit parfum voor het eerst gebruik van het synthetische component - aldehyden. In formule worden de aldehyden begeleid door geuren van roos en jasmijn. De geur van aldehyden is zuiver en fris, doet denken aan de geur van schoon beddengoed. Er wordt gezegd dat de beroemde ontwerper zijn inspiratie voor deze geur haalde na het bezoeken van de poolcirkel en de geur van het water. De unieke geur van bevroren meren en rivieren fascineerde hem zó, dat hij besloot om het na te bootsen in deze creatie.

De topnoten zijn samengesteld uit aldehyden, bergamot, citroen, neroli en ylang-ylang, het hart bevat jasmijn, roos, lelie van de vallei en de iris, terwijl de basis is gemaakt van vetiver, sandelhout, vanille, amber en patchouli.

De eerste Chanel No 5 werd geleverd in een eenvoudige rechthoekige fles met een dop die op het Place Vendôme in Parijs leek. De eerste fles is ontworpen door Chanel zelf en vertegenwoordigt haar klassieke principe - less is more.