Christian Lacroix

1 artikel
Christian Lacroix
Bazar Pour Homme
Eau de toilette
Vanaf
24,95

Onze collectie Christian Lacroix parfum bestaat uit:

Christian Lacroix is een Franse mode-ontwerper, geboren en getogen in Arles. Op jonge leeftijd toonde Christian Lacroix talent voor kunst. Lacroix studeerde aanvankelijk kunstgeschiedenis. Zijn entree in de mode kwam door de baan in 1978 als assistent bij Hermès. Daar heeft Lacroix samengewerkt met het Keizerlijk Hof op kostuums, en vond uiteindelijk zijn weg naar Jean Patou in 1981. In 1986 lanceerde Lacroix zijn eigen huis. Lacroix stond bekend om zijn kleurrijke, veelvoudige patronen, uitgebreide ruches, poefs en plooien en luxueuze stoffen. Na succes van zijn ontwerpen in de kleding breidde hij een jaar later uit met juwelen, handtassen, schoenen, brillen, sjaals en stropdassen. Lacroix boutiques werden geopend in Parijs, Arles, Aix-en-Provence, Toulouse, Londen, Genève en Japan. De ontwerper lanceerde zijn eerste mannencollectie in 2004, en diende ook als Creative Director van Pucci 2002-2005.


Christian Lacroix maakte zijn laatste collectie van de haute couture in 2009. Het bedrijf ging failliet in 2010 en is nu onder leiding van Sacha Walckhoff.

Christian Lacroix geuren waren een uitbreiding voor de ontwerper. Kleurrijke, excentrieke en over-the-top stijl, te beginnen met de geur uit 1990 genaamd C'est La Vie. In 2007 begon de samenwerking met Avon tot een reeks van parfums voor mannen en vrouwen.

Ontwerper Christian Lacroix heeft in totaal 14 parfums gecreëerd. De vroegste editie is gecreëerd in 1990. Christian Lacroix geuren werden gemaakt in samenwerking met parfumeurs Bertrand Duchaufour, Emilie (Bevierre) Coppermann, Jean-Claude Ellena, Michel Girard, Sophia Grojsman, Jean Jacques, Edouard Flechier, Nathalie Lorson, Beatrice Piquet, Pascal Gaurin, Yves Cassar, Laurent Le Guernec, Carlos Benaim, Francoise Caron en Nathalie Gracia-Cetto.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk