Galanos - Parfum Outlet
Je bent hier:

Galanos

James Galanos, geboren op 20 september 1924 in Philadelphia, Pennsylvania is een beroemde mode ontwerper. Hij is de enige zoon van zijn oorsprong Griekse ouders. Galanos vangt als eerste een glimp op van goed geklede vrouwen in het restaurant van zijn vader. Galanos was een verlegen jongetje omringd door 3 zussen. Terwijl hij droomde van mode in Parijs en New York, schetste hij erg veel. In 1942 verhuisde hij naar New York en meldde zich aan bij de school van Barbara Karinska, een groot Russisch ontwerper.

In 1944 kreeg een positie bij Hattie Carnegie maar haalde geen voldoening uit zijn werk omdat het niet creatief genoeg was. Hierna besloot hij om zijn individuele schetsen te verkopen voor bijna niks. Hij werd opgemerkt door de Lesavoys en zij huurde hem in om in Los Angeles een kledinglijn te ontwerpen. Na de scheiding van de Lesavoys kreeg Galanos een parttime baan als kostuum ontwerper bij Columbia Pictures. Robert Piguet zag potentie in Galanos en haalde hem over om voor hem te komen werken. 

In 1948 besloot Galanos terug te gaan naar Amerika en startte in 1952 zijn eigen bedrijf, Galanos Originals. Zijn collecties werden snel opgemerkt en gingen zo snel als een brandend vuurtje de hele wereld over. Vele beroemdheden van het verleden en heden worden vaak gezien met de ontwerpen van Galanos en ondanks dat hij met pensioen ging in 1998, kwam hij nog terug in 2002 met een gewaagde collectie voor jonge vrouwen.