Lancetti - Parfum Outlet
Je bent hier:
Filter:
Suspense
Suspense
Vanaf prijs64,95
Bekijk producten
For Female

Lancetti parfum

Pino Lancetti is een Italiaanse mode-ontwerper uit de stad Perugia Gualdo Tadino.Toen hij met pensioen ging, was hij een van de belangrijkste haute couture-ontwerpers in Italië.

Pino Lancetti studeerde aan het Art Institute in de stad Perugia. Tijdens zijn studie raakte hij geïnteresseerd in kleding. Hij opende een klein atelier in Rome, verkocht freelance schetsen aan mode salons en ging ontwerpen voor het merk Carosa.

Aangezien de Italiaanse modehuizen high fashion produceren, opende Pino Lancetti salons in Rome en breidde uit in 1961. Een van zijn eerste collectie werd getoond in het Palazzo Pitti in Florence.

Pino Lancetti werd geïnspireerd door grote kunstenaars, zoals Kandinsky, Picasso, Modigliani, Matisse. Hij bezocht continu galerieën en haalde daar zijn ideeën van stofgebruik. Zijn andere bronnen van inspiratie waren oosterse landen en oosterse decoratie uit films.

Lancetti werd hoofd van een ambachtelijke onderneming en was zeer populair onder welgestelde dames, die de luxe en fijne kwaliteit van zijn kleding waardeerde. Sommige van zijn cliënten waren Prinses Soraya, Koningin Paola van België, Salima Aga Khan, actrices Silvana Mangano en Monica Vitti.

In 1963 maakte Pino Lancetti een omkeer in zijn werk. Hij ging vanaf toen ook kleding ontwerpen voor dagelijkse gelegenheden. Hij had een succesvolle collectie gebaseerd op militaire details en leer. Hij produceerde nooit gewone kleren, zoals jeans, omdat hij sterk geloofde dat vrouwen elegant hoorde te zijn.

Lancetti herstructureerde zijn bedrijf in de jaren 1990, want het was erg moeilijk om ervaren en bekwame ambachten voor zijn nauwgezette ontwerpen te vinden. Hij maakte licentie-deals en begon nieuwe labels voor kasjmier breisels, bruidsjurken etc. Met een verlangen om het image van Lancetti te moderniseren zijn er een aantal nieuwe labels opgezet, zoals: . Lancetti & Company, Miss Francesca.

De belangrijkste prijs van de ontwerper verwierf hij in 2000. Pino Lancetti won toen de Alta Moda award, dat was de kroon van zijn mooiste en meest elegante collectie. Het nieuwe imago en werkwijze bleef functioneren met grote prestaties, terwijl Lancetti zich wijdde aan schilderen.