Leiber - Parfum Outlet
Je bent hier:
Filter:
Topaz
Topaz
Vanaf prijs40,95
Bekijk producten
For Female
Leiber Night
Leiber Night
Vanaf prijs71,95
Bekijk producten
For Female

Leiber parfum

Judith Leiber werd geboren als Judith Peto in 1921 in Boedapest, Hongarije. Ze is een wereldberoemde ontwerper met de ontwikkeling van de hedendaagse handtassen.

Zij was de eerste vrouw die onderdeel werd van ambachtslieden die hand gemaakte tassen maakten in Boedapest. Als jood vermeed ze de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Haar vader wist haar te redden met een document die hij had (Zwitserse Shutzpass), die nu wordt bewaard in The Holocaust Museum in Washington DC.

Na de oorlog begon ze met het maken van portemonnees in haar huis en later in de kleine fabriek van een vriend. Ze emigreerde naar de VS in 1948 met haar man, een Amerikaanse soldaat, Gerson Leiber. Ze heeft gewerkt voor andere design huizen, tot 1963, toen ze eindelijk haar eigen label opende: The Leiber Company, gericht op luxe design van avondtassen en accessoires.

Verfijnde avondtasjes en ongewone portemonnees met scherpe randen gemaakt van kristal zijn slechts een deel van haar rijke en luxe collecties. Haar mix van leer en charmante steentjes zijn is haar stijl voor al meer dan 40 jaar. De Fine Arts museum van Houston en Los Angeles Museum of Arts laten zien dat haar portemonnees gedragen werd door de First Lady op de presidentiële inauguratie in 1953. Vele vorstelijke opdrachtgevers zijn vaste klanten van de Judith Leiber creaties. Haar sieraden en portemonnees worden vaak gespot op de rode loper.

Enkele van de oorspronkelijke ontworpen stukken zijn nog steeds beschikbaar. De collecties van haar portemonnees worden tentoongesteld in musea over de hele wereld. Er is ook een boek, The Artful Handbag, met een rijke geschiedenis van het bedrijf en het is te vinden in alle 4 Judith Leiber winkels. Deze winkels zijn gevestigd in New York, Atlanta, Caesar's Palace in Las Vegas en South Coast Plaza in Costa Mesa, Californië. Bovendien kunnen alle producten worden gevonden en gekocht worden op de officiële website van Judith Leiber.

Het eerste Judith Leiber parfum werd opgericht in 2007 en de nieuwste is vanaf 2013. Judith Leiber geuren werden gemaakt in samenwerking met parfumeurs Ilias Ermenidis, Karine Dubreuil en Hugh Spencer.