Marcella Borghese - Parfum Outlet
Je bent hier:
  • Home
  • Marcella Borghese
Filter:
Il Bacio
Il Bacio
Vanaf prijs42,95
Bekijk producten
For Female

Marcella Borghese parfum

Marcella Borghese is een Italiaans cosmetica bedrijf. Het werd in 1958 opgericht door Princess Marcella Borghese, een lid van de adellijke Italiaanse familie Borghese.

Geboren als Marcella Fazi, huwde zij Prins Paolo Borghese, de hertog van Bomarzo in 1942.

In 1956 ontmoette zij de oprichter van Revlon, Charles Revson, die haar hielp bij het oprichten en produceren van haar eigen cosmetica lijn. Een van haar eerste collecties was een verzameling van felgekleurde lippenstift en nagellak, geïnspireerd door de collectie van breigoed van haar vriend Pucci. Ze was een van de eerste die cosmetica op basis van de natuurlijke therapieën van een spa wist te creëren. Ze noemde het Montecatini naar haar favoriete spa. De prinses was betrokken bij haar bedrijf tot aan haar dood in 2002.

Revlon verkocht het bedrijf aan een groep Saoedische investeerders in 1991, samen met Halston geuren. Het werd omgedoopt tot Halston - Borghese, en het was tot 2000 eigendom van die investerings groep tot het werd verkocht aan Georgette Mosbacher, die succes had behaald met het merk La Prairie in de vroege jaren van 1990. Ze doopte de lijn weer om onder de oorspronkelijke naam Borghese. Georgette Mosbacher is de huidige leidinggevende van het bedrijf.

Vandaag de dag combineert Borghese de Italiaanse traditie en moderne innovaties, wat resulteert in een hoge kwaliteit huidverzorgingsproducten.

Il Baco Eau de Parfum is het meeste bekende parfum van hetmerk, die in 1993 uitkwam en nog steeds geproduceerd wordt.