Niki De Saint Phalle - Parfum Outlet
Je bent hier:
  • Home
  • Niki De Saint Phalle
Filter:

Niki De Saint Phalle parfum

Niki de Saint Phalle, geboren als Catherine - Marie Agnès Brandon Fal de Saint Phalle, was een Franse kunstenares, beeldhouwster en schilder.

Tijdens haar jeugd was ze een model en verscheen ze op de covers van prestigieuze bladen als Life Magazine in september 1949 en de Franse Vogue in november 1952. Ze begon te schilderen en experimenteerde met verschillende stijlen. Door haar leven heen woonde ze in Frankrijk, Verenigde Staten, Spanje en Parijs en werd beïnvloed door alle verschillende vormen van kunst die ze tegenkwam. Ze was vooral gefascineerd door het werk van Antonio Gaudí in Barcelona en zijn Park Güell, die haar overhaalde om haar eigen kunstwerken te creëren (Giardino dei Tarocchi).

Haar eerste kunsttentoonstelling werd gehouden in 1956 in Zwitserland, waar ze haar schilderijen toonde. Haar Shooting schilderijen brachten haar wereldwijde roem in 1961, toen ze een compleet nieuwe stijl bedacht met een 22 kaliber geweer. Daarna kwam de Nana -periode, een periode waarin ze onderzoek deed naar de verschillende rollen van vrouwen in de samenleving door middel van de beeldhouwkunst.

Aan het begin van de jaren '80 besloot ze om wederom te experimenteren. Ze accepteerde de uitdaging om haar unieke stijl in een geur te brengen. Haar gelijknamige geur is gewijd aan sterke en krachtige vrouwen, net als Niki zelf. Ze beschouwd het als een verklaring van pure erotiek en een sensueel wapen.

Ontwerper Niki de Saint Phalle heeft slechts één parfum uit het jaar 1982.