Royal Copenhagen - Parfum Outlet
Je bent hier:
  • Home
  • Royal Copenhagen
Filter:
Royal Copenhagen Musk
Royal Copenhagen Musk
Vanaf prijs21,95
Bekijk producten
For Male
Royal Copenhagen
Royal Copenhagen
Vanaf prijs21,95
Bekijk producten
For Male

Royal Copenhagen parfum

Royal Copenhagen (Royal Porcelain Factory) is een Deense porseleinfabriek, opgericht in 1775, met Kopenhagen als locatie voor het hoofdkantoor.

Het merk werd opgericht als het resultaat van experimenten met harde veldspaat porselein gemaakt van kwarts door de apotheker Frantz Heinrich Müller (1738-1820). De koningin Juliane Marie en haar zoon Frederik startte samen met Müller in 1775 het bedrijf. Bijna een eeuw lang werd de Koninklijke Deense Porseleinfabriek gerund door de Deense koninklijke familie.

In 1868 viel de onderneming in de handen van particuliere eigenaren, maar toch bleef de naam en de koninklijke erfenis van het merk. In 1882-1884 verhuisde jet bedrijf samen met de Aluminia faience fabriek naar Frederiksberg. Arnold Krog (1856-1931), schilder en architect, werd aangesteld als manager met de taak om het originele porselein van de fabriek, Blue Fluted te herleven. Hij ontwikkelde ook een nieuwe techniek voor het schilderen onder het glazuur, waardoor het mogelijk werd om landschappen en andere naturalistische beelden af te drukken. Dit glazuur gedecoreerde porselein maakte het bedrijf wereldberoemd sinds het werd getoond op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1889 en won de Grand Prix.

Vandaag de dag is Royal Copenhagen nog steeds beroemd om zijn fijne porselein, met de hand geschilderd en gemaakt middels de oude methoden. Het bedrijf is een onderdeel van de groep van Scandinavische bedrijven Royal Scandinavië en is eigendom van een private equity fonds, Axcel.