Tom Ford Tom Ford Costa Azzurra | Voordelig Bestellen op Parfum Outlet
Je bent hier:
Tom Ford Tom Ford Costa Azzurra
For Female

TOM FORD TOM FORD COSTA AZZURRA EAU DE PARFUM SPRAY

    • Eau de parfum spray 50 ml
    • Tijdelijk uitverkocht
Deel de Parfum Online

Tom Ford Tom Ford Costa Azzurra

Thomas Carlyle Ford, vandaag de dag beter bekend als Tom Ford, is een Amerikaanse mode-ontwerper en filmregisseur. Aanvankelijk opgeleid als architect aan de Parsons School of Design bracht Ford een jaar in het buitenland door voor een stage voor het merk Chloe en ontwikkelde een gevoel voor de mode-industrie.

Zijn eerste functie was met de Amerikaanse designer Cathy Hardwick. Hij aanvaardde een functie bij Perry Ellis, maar wist dat er betere vooruitzichten waren in Europa.

Het prestigieuze Italiaanse modehuis Gucci worstelde op dat moment, en Ford accepteerde een positie binnen Gucci in 1990. Ford boekte aanzienlijke successen bij Gucci en werdt uiteindelijk hoofd van meerdere divisies voordat hij tot Creative Director werd benoemd in 1992.

De inspanningen van Ford speelde een belanrgijke rol in Gucci's succes. Het bedrijf was bijna failliet toen Ford toe trad tot de organisatie, maar in 2004 was de waarde van het bedrijf meer dan verdubbeld. Tijdens Ford's loopbaan verwierf het bedrijf Yves Saint Laurent als client en Ford creëerde provocerende, controversiële en zeer succesvolle advertentie campagnes voor de YSL geuren Opium en M7. Deze advertenties waren een vroege indicator van de toekomstige richting van Ford.

Tom Ford keerde terug naar de VS en kondigde de oprichting van zijn eigen merk aan in 2005. Het bedrijf biedt mode, accessoires en brillen aan en staat bekend om zijn seksueel geladen reclames. Ford had ook een samenwerking met Estee Lauder voor de ontwikkeling van parfum en cosmetica.

Het eerste parfum dat werd geproduceerd onder deze alliantie was Black Orchid (2006), en was direct een succes. Een reeks succesvolle parfums voor mannen en vrouwen zijn inmiddels gelanceerd samen met een prestige lijn, Tom Ford Private Blend, wiens eerste parfum Purple Patchouli was.

De carrière van Ford nam een ongebruikelijke wending in 2009 toen hij zijn eerste film regisseerde, A Single Man, die door critici en bioscoopbezoekers goed werd ontvangen en een aantal prijzen en nominaties voor de regisseur en acteurs in de wacht wist te slepen.

Tom Ford parfum wordt gemaakt in samenwerking met parfumeurs Givaudan, David Apel, Yves Cassar, Yann Vasnier, Calice Becker, Shyamala Maisondieu, Antoine Maisondieu, Rodrigo Flores-Roux, Olivier Gillotin, Clement Gavarry en Firmenich.