Ventilo - Parfum Outlet
Je bent hier:
Filter:
Ventilo
Ventilo
Vanaf prijs57,50
Bekijk producten
For Female

Ventilo parfum

Armand Ventilo is in 1972 opgericht door de twee broers Jacques en Armand. Tot op de dag van vandaag zijn de Ventilo collecties aanwezig in 50 winkels in Frankrijk en in het buitenland.

Jacques Armand en Ventilo zijn beiden autodidacte ondernemers. Op de leeftijd van twintig jaar hadden zij een warenhuis in Limoges waar zij designer merken distribeerden. De kleine winkel van 30 m² heeft de naam Ventilo vanwege het plafond dat uit een waaier van gelakt hout bestaat. Deze koloniale waaier, vaak gezien in Vietnam, is ook te zien in de winkel in Louvre.

Tijdens hun reizen brachten Jacques Armand kostuums en specerijen mee naar huis. Armand ontwierp zijn eerste collectie na de terugkeer van een reis naar India. Zijde, borduurwerk en kralen inspireerden hem tot een lijn van lange rokken met zeer etnische evocaties.

Zij openden een aantal winkels in de Verenigde Staten, vijftien in Japan en twintig in Frankrijk . Ze openden ook het Rue du Louvre in Parijs, de eerste Franse concept store: een winkel die ook dienst doet als gallerij, bibliotheek, lounge en gallerij.