€5 SHOPTEGOED MET KORTINGSCODE: MEI

Krizia

6 artikelen
Krizia
Time
Eau de toilette
Vanaf
46,95
Krizia
Uomo
Eau de toilette
Vanaf
75,95
Krizia
Moods
Eau de toilette
Vanaf
31,95
Krizia
Moods
Eau de parfum
Vanaf
55,95
Krizia
Moods
Shower gel
Vanaf
37,95
Krizia
Pour Homme
Eau de toilette
Vanaf
41,95

Krizia is een Italiaans mode en lifestyle merk dat al sinds 1950 actief is. Het bedrijf werd opgericht door ontwerper Mariuccia Mandelli en haar man Aldo Pinto. Het merk is gespecialiseerd in dameskleding en herenkleding, gebreide kleding, handtassen, accessoires, brillen, stropdassen en sinds de jaren 1980 ook parfum. Mandelli was een jonge vrouw die al lange tijd droomde van haar eigen modemerk. De naam van het bedrijf, Krizia, werd geïnspireerd door Plato’s Crizia.

Volgens Mandelli is elke vrouw vrij om te dragen wat ze wil, zolang de kleren haar maar aanvullen. Mandelli was altijd op zoek naar nieuwe materialen om haar prachtige collecties te maken in de jaren 1950 en de jaren 1960. Het heeft Krizia een gerenommeerd merk gemaakt. Mandelli creëert nog steeds van alles, van kleding voor dames, heren en kinderen tot zilverwerk en keukenmeubilair.

Het bedrijf stapte de wereld van parfums in met hun eerste parfum aanbod in 1980. Het eerste parfum was K de Krizia, een samenstelling op basis van aldehyden en sterke bloemige notites van hyacint, oranjebloesem, narcissen en eikenmos. Krizia Uomo, het eerste parfum voor mannen werd gepresenteerd in 1983. De geur is gemaakt door Firmenich parfumeurs en is opgebouwd rond notities van aldehyden, muskus en leder. Teatro alla Scala, het tweede parfum voor vrouwen, werd in 1986 gelanceerd als een sterk en intens bloemen parfum met prominente dierlijke notities.

1989 was het jaar van de lancering van Krizia Moods, een mannen parfum met een kern van patchouli en Moods by Krizia Donna, een weelderige en intense bloemige samenstelling. Slechts twee jaar later werd Krazy Krizia gepresenteerd. De oriëntaalse geur met dominante notities van bloemen en vanille wordt vaak omschreven als rokerig, dicht en kruidig. De klassieke, zoete en poederachtige geur Spazio is opgebouwd rond prominente akkoorden van viool en muskus en werd gelanceerd in 1993.

Het laatste parfum dat werd uitgebracht millennium was de bosrijke, warme en kruidige Easy Krizia die werd ontworpen door Jacques Cavallier. In 2001 kwam het titelloze Krizia op de markt, bestaande uit zoet, warme en kruidige notities. Krizia Donna Istinto en Krizia Uomo Istinto werden gelanceerd in 2006.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk