SCOOR TIJDELIJK 10% EXTRA KORTING MET CODE PARFUM10

Molinard

13 artikelen
Molinard
Vanille
Eau de parfum
Vanaf
76,95
Molinard
Violette
Eau de parfum
Vanaf
89,95
Molinard
Ambre
Eau de parfum
Vanaf
85,95
Molinard
Cuir
Eau de parfum
Vanaf
79,95
Molinard
Jasmin
Eau de parfum
Vanaf
89,95
Molinard
Vanille Fruitee
Eau de parfum
Vanaf
89,95
Molinard
Musc
Eau de parfum
Vanaf
108,95
Molinard
Muguet
Eau de parfum
Vanaf
101,95
Molinard
Patchouli
Eau de parfum
Vanaf
88,95
Molinard
Figue
Eau de parfum
Vanaf
84,95
Molinard
Rose
Eau de parfum
Vanaf
63,95
Molinard
Vanille Patchouli
Eau de parfum
Vanaf
77,95
Molinard
Ambre Lumiere
Eau de parfum
Vanaf
112,95

Molinard is een Frans parfum merk dat werd opgericht in 1849 in Grasse. Deze regio in het zuiden van Frankrijk wordt beschouwd als de geboorteplaats van de moderne parfumindustrie. Molinard is een van de oudste familiebedrijven die er bestaat en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. Molinard's eerste parfums waren Eaux de Fleurs en Eaux de Cologne, die werden gepromoot vanuit hun kleine winkel in het centrum van Grasse.

In 1860 kreeg Molinard de aandacht met twee nieuwe parfums, Jasmin en Rose. Beiden werden in elegante kristallen flessen ontworpen en geproduceerd door Baccarat. Deze zelfde strategie werd later gebruikt voor parfums Mimosa en Violette. Versies van deze drie geuren worden nog steeds geproduceerd door Molinard.

In 1900 werd Molinard uitgebreid met de aankoop van een oude parfum fabriek waarvan de structuur werd ontworpen door Gustave Eiffel (ontwerper van de beroemde Eiffeltoren in Parijs). Deze locatie blijft hun hoofdkwartier tot op de dag vandaag. Deze nieuwe ruimte van Molinard heeft een formele showroom, versierd met een prachtige collectie van 17e en 18e eeuwse meubels, die gebruikt wordt voor het ontvangen van belangrijke klanten. De prachtige showroom van Molinard en hun opvallende geuren waren populair bij veel rijke Engelse en Russische reizigers in de vroege 20e eeuw.

1921 was een belangrijk jaar voor het merk. Molinard creëerde twee parfums die nog steeds populair zijn: Habanita, een parfum oorspronkelijk ontwikkeld als een sigaret smaak. Deze geur zou de geschiedenis ingaan als een van de populairste parfums in 1924. Een andere belangrijke ontwikkeling rond 1921 was de productie van Molinard 's Concreta, 's werelds eerste compacte pure parfum, waarin natuurlijke bloem was opgenomen als een geur component.

Het ontwerp van zijn flessen is altijd een belangrijk onderdeel van de Molinard esthetiek. In 1920 creëerde Viard, een beroemde fles ontwerper, een aantal mooie parfumflessen voor Molinard. In 1930, met de successen van Habanita en de Concreta achter de rug, huurde Molinard de beroemde meester glasblazer Rene Lalique in, die de verbluffend mooie flessen voor Iles d'Or en Madrigal in 1930 en Le Baiser du Faune in 1932 ontwierp. Later in de jaren 1930 creëerden en produceerden de Baccarat kristal workshops de parfumflesjes voor Molinard voor een aantal van hun geuren. 

De Tweede Wereldoorlog was een uitdaging voor Molinard alsmede voor heel Frankrijk. Molinard vond het Prisoner Package uit dat de intentie had om bij te dragen aan comfort van Franse gevangenen. Het bedrijf vierde haar 100ste verjaardag in 1949.

Het Molinard van vandaag produceert parfums, zeep, body care producten, kaarsen en aromatherapie producten. Het bedrijf heeft winkels in Grasse, Nice en Lille en verkoopt producten via secundaire verkooppunten in Frankrijk en de rest van de wereld. De 160ste verjaardag van dit gewaardeerde huis werd gevierd in 2009 met de lancering van een herdenkingsmunt parfum, 160, een bloemige geur met zowel klassieke als moderne accenten. 

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk