Pak met kortingscode PARFUM10 nu tijdelijk 10% extra korting!

Worth

4 artikelen
Worth
Je Reviens
Eau de toilette
Vanaf
25,95
Worth
Je Reviens
Geschenkset
Vanaf
38,95
Worth
Courtesan
Eau de parfum
Vanaf
70,95
Worth
Je Reviens
Body spray
Vanaf
31,95

Onze collectie Worth parfum bestaat uit:

Charles Frederick Worth stichtte het couture modehuis Huis van Worth in de jaren 1850. Worth werkte voor Swan & Edgar, een iconisch warenhuis in het hart van Londen, dat gespecialiseerd is in fijne wol en zijde artikelen. Hij werkte 6 jaar voor Swan & Edgar voordat hij verhuisde naar Parijs, waar hij voor 10 jaar werkte als handelaar in stoffen voor Maison Gagelin. Marie Vernet, de vrouw die de kleding in de winkel modelleerde, was de vrouw waarmee Worth uiteindelijk trouwde in 1851.

Worth ging door met kleding ontwerpen en begon de trend van het naaien van merk labels in de kledingstukken. Hij organiseerde shows in het warenhuis Maison Gagelin waar zijn kleren werden gemodelleerd door vrouwen. Klanten woonden de shows bij en kozen voor de ontwerpen die zij het mooist vonden zodat Worth meer kleding in bepaalde vormen, ontwerpen en kleuren zou creëren. Hij distantieerde zich van de toen populaire op maat gemaakte kleding en richtte zich meer op standaardmaten voor kleding. 

Toen Worth in 1895 overleed werd zijn bedrijf overgenomen door zijn zonen Gaston - Lucien en Jean - Philippe die aan hun vaders hoge normen diende te tippen. De eerste collectie van het huis werd gepresenteerd in 1936.

Als een gerespecteerde couture was Worth een van de eerste modemerken die zicht waagde op de parfumerie markt. Het eerste luxe parfum, Dans La Nuit, werd gelanceerd in 1924. De geur werd geleverd in een fles die ontworpen was door de wereldberoemde glasmaker Rene Lalique. Jacques Worth, Charles Frederick Worth 's kleinzoon, handhaafde de hoge normen die zijn vastgesteld en hij huurde de parfumeur Maurice Blanchet in om vier parfums te creëren. Dat waren: Vers le Jour, Sans Adieu, Je Reviens en Vers Toi.

Dans La Nuit is de legendarische debuut geur van Les Parfums Worth. Maurice Blanchet componeerde de geur van intense akkoorden van anjer, lelie van de vallei, kaneel, tonkaboon, vetiver, roos, bergamot, vanille, ylang - ylang, aldehyden en andere (voornamelijk bloemen en animale) akkoorden. Vers Le Jour, ontworpen door Rene Lalique, werd gepresenteerd in 1925. De samenstelling kenmerkte zich vooral door fruitige en bloemige akkoorden van bergamot, rode bessen, rose, engelwortel, narcissen, cyclamen, jasmijn, osmanthus, kan roos, pioen, perzik, ananas, watermeloen, ceder, sandelhout en musk.

Sans Adieu, een samenwerkingsverband van Blanchet en Lalique, werd gelanceerd in 1929. De klassieke Je Reviens, samengesteld uit aldehyden, narcissen, violet, Hyazinth, ylang - ylang, kruidnagel en andere bloemen en animale akkoorden werd gepresenteerd in 1932. De geur is al meer dan 80 jaar favoriet van mening vrouw over de hele wereld. 

Vers Toi, een oosters - bloemige samenstelling, werd gelanceerd in 1934.

Dans La Nuit werd opnieuw uitgebracht in 1985, maar is sindsdien niet meer leverbaar. Courtisane, uit 2006, is een oosterse vanille geur die tot nu toe is de meest recente geur van de Les Parfums Worth lijn is.

Waard is een oud parfum huis. De eerste editie is gecreëerd in 1925 en de nieuwste in 2006. Worth parfum werden gemaakt in samenwerking met parfumeurs Pierre Bourdon, Maurice Blanchet en Odette Breil - Radius.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk