Bijan

3 artikelen
Bijan
Vip
Eau de toilette
Vanaf
40,95
Bijan
Bijan
Eau de toilette
Vanaf
24,95
Bijan
Nude
Eau de toilette
Vanaf
134,95

Bijan is een modehuis voor heren, opgericht door Perzisch ontwerper Bijan Pakzad. Bijan (bekend onder zijn voornaam) emigreerde in 1973 naar de Verenigde Staten en in 1976 richtte hij met partner Dar Mahboubi een boetiek op in Beverly Hills, op de beroemde Rodeo Drive. De reputatie van de ontwerper staat bekend om zijn hoge kwaliteit, luxe mode en de op afspraak exclusiviteit van zijn showroom. De boutique blijft bekend als de duurste winkel in de wereld. In 1983 opende het merk een tweede boetiek in New York.

Bijan heeft een aantal van 's werelds meest beroemde en machtigste mannen als klant, waaronder de Amerikaanse presidenten Ronald Reagan, Barack Obama en George W. Bush, de Britse premier Tony Blair en de Russische president Vladimir Poetin en entertainers als Tom Cruise, Usher en Jay Leno.

Bijan zelf stond bekend om zijn persoonlijke flair, weerspiegeld in het decor van zijn winkel, zijn huizen en zijn persoonlijke vloot van auto's.

Bijan heeft zijn aanbod inmiddels uitgebreid met sieraden, horloges, accessoires en parfum.
Bijan Pakzad overleed in april 2011, maar het bedrijf blijft onder leiding van Bijan 's oude zakenpartner en vriend Dar Mahboubi. Bijan 's drie kinderen spelen alleen een rol in het bedrijf, met dochter Daniela als directeur sinds 1984.

De eerste parfums, Bijan for men en women, werden gelanceerd in 1987. Bijan for men won de FiFi award voor 1987 voor heren parfum van het jaar. De geur collectie onderscheidt zich door de unieke ronde vormen van zijn flessen en doppen, en is op grote schaal verspreid en heeft meerdere nominaties en prijzen ontvangen. De huidige geur licentie voor Bijan is in beheer van Five Star Fragrances .

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk