Pak met kortingscode PARFUM10 nu tijdelijk 10% extra korting!

Charles Jourdan

1 artikel
Charles Jourdan
Inspiration
Eau de toilette
Vanaf
27,95

Onze collectie Charles Jourdan parfum bestaat uit:

Charles Jourdan (1883 -1976) was een Franse modeontwerper bekend om zijn ontwerpen van damesschoenen. Hij begon met het ontwerpen in 1919 tot aan zijn dood, toen hij werd opgevolgd door zijn zonen.

Na te zijn opgeleid als schoenmaker opende Jourdan een schoenenwinkel in Romans in de Drôme regio van Frankrijk. Zijn bedrijf floreerde en zijn schoenen werden zo populair onder de vrouwen dat hij het bedrijf verhuisde naar een fabriek aan de Boulevard Voltaire in 1921 met meer dan 30 werknemers.

Jourdan erkende het belang van advertenties en begon met reclame van het bedrijf in tijdschriften voor vrouwen. Het was in 1947 dat zijn drie zonen bij het bedrijf kwamen en het merk groeide buiten de grenzen van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk in.

De eerste boetiek in Parijs werd geopend in 1957. Het bedrijf kreeg snel een licentie om schoenen onder merken als Christian Dior en Pierre Cardin te ontwerpen en te vervaardigen.

Een van de belangrijkste kenmerken van het huis is de focus op het instellen van trends en innovaties in de mode industrie, vooral met nieuwe materialen in de schoenen. Het avant-garde imago van het merk Jourdan is gebouwd aan de hand van beelden van de surrealistische fotograaf Guy Bourdin. In de jaren '70 werden diverse andere producten toegevoegd aan het bedrijf zoals kleding en handtassen.

Na de dood van Jourdan in 1976, bleef het bedrijf succes boeken onder leiding van zijn zonen. Jourdan boetieks werden geopend in de grote steden in Europa en in Noord-Amerika. Zelfs Imelda Marcos droeg hun schoenen, de Jourdan stiletto. In 2002 diende het bedrijf faillissement in dat te wijten was aan enorme schulden en de familie Jourdan verkocht haar belang aan een investeerder, Lux Diversity.

Het bedrijf heeft tot nu toe verschillende parfums gelanceerd. De meeste van hen zijn voor vrouwen en slechts één voor mannen.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk