Faberge

6 artikelen
Faberge
Babe
Eau de cologne
Vanaf
44,95
Faberge
Brut Attraction Totale
Eau de toilette
Vanaf
29,95
Faberge
Brut
Eau de toilette
Vanaf
30,95
Faberge
Brut Black
Eau de cologne
Vanaf
27,95
Faberge
Brut Oceans
Eau de toilette
Vanaf
34,95
Faberge
Brut
Aftershave
Vanaf
25,95

Peter Carl Faberge, een man met een koortsachtige verbeelding, veelvormig talent en ondernemende instincten, werd juwelier en goudsmid van het grote Russische keizerlijke hof. Zijn taken waren het creëren van prachtige sieraden en objecten, waaronder de legendarische reeks van luxe en ingenieuze Imperial Easter Eggs.

Zijn wereldwijde reputatie trok royalty's, adel, tycoons en industriëlen van Parijs, Moskou, St. Petersburg en Londen aan. In 1917 bracht de Russische Revolutie een gewelddadig einde aan niet alleen de Romanov-dynastie, maar ook aan het Huis van Faberge. De Bolsheviks veroverden de Faberge werkplaatsen en hun schatten en werd alle productie gestopt en gesloten. Peter Carl Faberge en zijn familie vluchtten uit Rusland.

In een wettelijke regeling in 1951 verloor de familie Faberge het recht om te produceren en te ontwerpen onder de naam Faberge. Toch door decennia 's van de 20e eeuw heen bleef de edele Faberge naam bestaan, gescheiden van de familie, ondanks hun pogingen om hun erfenis te eren en herstellen. Geschiedenis maakt een volledige cirkel in oktober 2007 toen het merk Faberge, onder een nieuwe eigenaar en richting, de hereniging aankondigde van de naam Faberge met de familie Faberge.

Faberge is een oud parfum huis. De vroegste parfum is gelanceerd in 1938 en de nieuwste is vanaf 2010. Faberge geuren werden gemaakt in samenwerking met parfumeurs Karl Mann en Yves Cassar.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk