Het is weer Summer Sale! Check snel onze aanbiedingen

Geoffrey Beene

3 artikelen
Geoffrey Beene
Eau De Grey Flannel
Eau de toilette
Vanaf
28,00
Geoffrey Beene
Grey Flannel
Eau de toilette
Vanaf
23,86
Geoffrey Beene
Grey Flannel
Geschenkset
Vanaf
37,95

Onze collectie Geoffrey Beene parfum bestaat uit:

Geoffrey Beene is onderdeel van de Elizabeth Arden groep, en werd in 1963 opgericht door Geoffrey Beene. Beene werd geboren in de Haynesville in Louisiana, USA, in 1924. Beene’s eerste carrière keuze was om een arts te worden en dus begon hij medicijnen te studeren in New Orleans aan de Tulane University. Toen hij zich realiseerde dat hij een modeontwerper wilde worden verliet hij de universiteit in 1946 en verhuisde naar New York. Hij volgde fashion design bij een plaatselijk college en na het afronden van zijn studie werkte hij voor verschillende modehuizen in New York, Parijs en Frankrijk.

Toen hij vond dat hij genoeg ervaring had opgedaan, richtte hij zijn eigen bedrijf, Geoffrey Beene Inc op in Manhattan, New York. Zijn bedrijf was gevestigd op 7th Avenue (ook wel bekend als Fashion Avenue) en bevatte een showroom en trok daardoor New Yorkers van alle klassen. Slechts een jaar nadat het bedrijf werd opgericht, ontwierp Beene één van de covers van het Vogue modeblad. Enkele van zijn meest prominente klanten waren Glenn Close, Faye Dunaway en Nancy Reagan, de first lady van de VS van 1981-1989. Zijn collecties zijn geïnspireerd door de tijdloze en futuristische ontwerpen die hij verwerkte tot modieuze creaties.

Het eerste parfum onder de Geoffrey Beene naam, Grey Flanel voor mannen, werd gepresenteerd in 1975. Voor degenen die geen kleren van het label kon veroorloven, was de geur een kans op een eigen Beene. Een andere geur, Bowling Green, werd gepresenteerd in 1986.

Beene was niet alleen een mode ontwerper, maar ook een mentor voor de jonge ontwerpers Alber Elbaz, Doo Ri Chung en Kay Unger, die allen succesvolle modeontwerpers zijn geworden.

Na zijn dood heeft de Council of Fashion Designers of America in 2004 zijn nalatenschap in stand gehouden met het creëren van de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award. Het merk Geoffrey Beene, nu een LLC, heeft blijvend succes ondanks Beene’s overlijden. De Geoffrey Beene LLC heeft twee stichtingen en ondersteunt verschillende liefdadigheidsorganisaties. 100% van de netto winst van de onderneming, verkregen uit de verkoop van shirts, pakken, dassen, brillen, portemonnees, sieraden, tassen, hoeden, sjaals, riemen en andere kleding en kleding accessoires worden geschonken aan liefdadigheidsinstellingen.

Het eerste parfum werd gelanceerd in 1975 en de nieuwste in 1998. Geoffrey Beene parfums werden gemaakt in samenwerking met parfumeurs Michel Gouges, Ron Winnegrad en Andre Fromentin.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk