Pak met kortingscode PARFUM10 nu tijdelijk 10% extra korting!

Gianfranco Ferre

6 artikelen
Gianfranco Ferre
Ferre
Aftershave
Vanaf
43,95
Gianfranco Ferre
Blooming Rose
Eau de toilette
Vanaf
41,95
Gianfranco Ferre
Ferre
Aftershave
Vanaf
54,95
Gianfranco Ferre
Gieffeffe
Eau de toilette
Vanaf
64,95
Gianfranco Ferre
Ferre Acqua Azzurra
Eau de toilette
Vanaf
44,95

Gianfranco Ferre was een Italiaanse ontwerper die de bijnaam the Architect of Fashion had, zowel voor zijn ontwerpen als voor zijn achtergrond als architect. Ferre is geboren in Legnano, Italië. Ferre behaalde een architectuur diploma aan Politecnico di Milano, maar begon vrijwel meteen aan het werk in de mode-industrie. Eerst als accessoires ontwerper, later een ontwerper van regenjassen. Ferre stapte over naar de damesmode en begon zijn eigen bedrijf in 1974.

Zijn eerste damescollectie werd getoond in 1978, met een mannencollectie die volgde in 1982. Zijn haute couture debuut volgde in 1986. Hij werd in 1989 Stylistic Director van Christian Dior in , en verdeelde zijn tijd tussen Parijs en zijn eigen modehuis in Milaan. Hij zette de samenwerking met Dior voort tot 1997, daarna keerde hij terug naar zijn roots: het uitsluitend ontwerpen van mode onder zijn eigen naam.

De brug tussen architectuur en mode-ontwerp uitte zich in Ferre 's ontwerpen met rigide structuren en strakke lijnen. Hij is het meest bekend om zijn frisse witte shirts, eenvoudig maar elegant versierd met gelaagde manchetten enruches. Ferre bevorderde de verbinding tussen architectuur en mode door toetreding tot de Domus Academy, een in Milaan gevestigde school voor ontwerp.

Ferre won de prestigieuze Occhio d'Oro (Gouden Oog) fashion award voor Beste Italiaanse Designer tot wel zes keer, en zijn eerste haute couture collectie voor Dior ontving de De D'Or (Gouden Vingerhoedje ) award.

Ferre verkocht kleding onder de labels van Gianfranco Ferre (vrouwen), Ferre ( ready-to - wear voor mannen en vrouwen, GF Ferre (sportieve mode voor jongere mannen en vrouwen), Ferre Milano (vrijetijdskleding) en Gianfranco Ferre Fragrances.

Het eerste Ferre Parfum was, Gianfranco Ferre for Women. Dit parfum werd uitgebracht in 1984. Veel van zijn parfums zijn voorzien van Gianfranco, Ferre of Gianfranco Ferre als onderdeel van de naam.

Gianfranco Ferre overleed in 2007 op slechts 62e jarige leeftijd en tevens op het hoogtepunt van zijn carrière. Het modehuis wordt voortgezet onder de huidige Creative Directors, Stefano Citron en Federico Piaggi.

Ontwerper Gianfranco Ferre heeft 24 parfums uitgebracht. Gianfranco Ferre parfum wordt gemaakt in samenwerking met parfumeurs Mark Buxton , Pierre Bourdon , Alexandra Jouet , Francis Kurkdjian , Karine Dubreuil , Maurice Roucel , Jean - Charles Niel , Michele Saramito , Olivier Polge en Alienor Massenet.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk