Laura Biagiotti

9 artikelen
Laura Biagiotti
Roma
Eau de toilette
Vanaf
40,79
Laura Biagiotti
Laura
Eau de toilette
Vanaf
38,15
Laura Biagiotti
Due Homme
Eau de toilette
Vanaf
39,42
Laura Biagiotti
Due Homme
Aftershave balm
Vanaf
39,30
Laura Biagiotti
Due
Body lotion
Vanaf
38,43
Laura Biagiotti
Roma Passione
Eau de toilette
Vanaf
32,49
Laura Biagiotti
Romamor Uomo
Eau de toilette
Vanaf
38,15
Laura Biagiotti
Roma Passione Homme
Eau de toilette
Vanaf
55,95
Laura Biagiotti
Essenza Di Roma Uomo
Eau de toilette
Vanaf
62,95

Laura Biagiotti werd in 1943 geboren in Rome, Italië. Ze studeerde af in archeologie aan de universiteit van Rome, maar besloot dat ze de voorkeur gaf aan een carrière als modeontwerpster.

Ze ging eerst werken in het kleine kledingbedrijf van haar moeder, maar verliet dit in 1965 om haar eigen winkel in Florence te beginnen met partner Gianni Cigna, met wie ze later trouwde. Hun bedrijf vervaardigde en exporteerde kleding voor de eminente Italiaanse modeontwerpers Roberto Capucci en Emilio Schuberth. Ze hadden ook een deal om confectiekleding te maken voor het bekende huis van Angelo Tarlazzi.

Naarmate het bedrijf groeide, groeide ook Biagiotti's ambitie om haar eigen kleding te ontwerpen. In 1972 presenteerde ze een kleine maar succesvolle damescollectie. Ze werd bekend door het werken met stoffen van uitzonderlijke kwaliteit, vooral kasjmier in de meest subtiele kleuren. Ze nam het bedrijf McPherson Cashmere over en begon veel kledingstukken in deze luxe stof te maken.Haar ontwerpen zijn ingetogen, zacht en vloeiend, waarbij het accent ligt op de details en de stof. Ze maakt ook dag- en avondkleding. Ze staat bekend om haar zachte taille en ruimvallende jurken. Elke Biagiotti collectie bevat baby doll jurken.

In 1987 lanceerde zij haar herenkledinglijn Laura Biagiotti Uomo, en vrouwen met een grotere maat dan 14 hebben een lijn die Laura-Piu heet. Laura Biogiotti Junior is een lijn met kinderkleding. Zonnebrillen van Laura Biogiotti zijn ook populair.

Laura Biagiotti woont in het 15e eeuwse kasteel Marco Simone, 17 km van Rome. Ze heeft de vorm van de vier torens van het kasteel gebruikt om haar bedrijfslogo te vormen. Haar man Cianni Cigna overleed in 1996. In zijn nagedachtenis heeft Laura de Biagiotti Cigna Foundation opgericht. Het doel is beurzen te creëren voor jonge ontwerpers, zodat zij in het buitenland kunnen studeren.

Biagiotti was de eerste Italiaanse ontwerpster die in 1988 een collectie in China presenteerde. In 1994 opende zij een boetiek in Moskou en het jaar daarop mocht zij voor het eerst een modeshow houden in het Kremlin zelf. 38 Russische modellen liepen over de catwalk onder applaus van een enthousiast publiek.

In 2000 richtten Laura Biagiotti en haar dochter Lavinia Cigna Biagiotti Roma op, een nieuw modehuis dat vooral bekend staat om gebreide kleding en in 2002 vierde het Biagiotti merk met grote vreugde hun 30ste verjaardag.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk