Molyneux

5 artikelen
Molyneux
Quartz Pour Homme
Eau de toilette
Vanaf
35,04
Molyneux
Quartz Pour Femme
Eau de parfum
Vanaf
40,15
Molyneux
Quartz Addiction
Eau de parfum
Vanaf
42,64
Molyneux
Quartz Rose
Eau de parfum
Vanaf
44,87
Molyneux
Captain
Eau de parfum
Vanaf
56,95

Molyneux werd opgericht door de Britse modeontwerper Edward Molyneux uit Londen. In 1919 opende hij zijn eigen modehuis in Parijs in Frankrijk na het werken voor het ontwerp huis van Lucile. Hij kleedde bekende persoonlijkheden, zoals Greta Garbo, Gertrude Lawrence, Margaret Leighton en Vivien Leigh en zijn ontwerpen werden bewonderd door Christian Dior en Pierre Balmain.

In de tijd van de Tweede Wereldoorlog, verplaatste hij zijn hoofdkantoor naar Londen, maar uiteindelijk verhuisde hij naar Parijs in 1946. Gedurende deze tijd werkte hij als infanterie kapitein voor de Britse strijdkrachten. Molyneux ging met pensioen in 1950 en liet zijn design huis in de handen van Jacques Griffe. Toen hij in 1964 de drang voelde om zijn ideeën te uiten door middel van mode ontwerpen, richtte hij Studio Molyneux die kleding collecties ontwierp. Dit bedrijf sloot in 1977 na gemengde recensies.

Ondanks dat hij niet heel succesvol was in de modebranche, worden zijn parfums nog steeds geproduceerd onder de Molyneux merknaam, die nu eigendom is van Perfume Berdoues, verkocht. Het eerste parfum, Le Parfum Connu, werd gepresenteerd in 1925. Destijds heette het Le Numero Cinq. 

1932 was het jaar waarin Le Chic werd gelanceerd. Le Chic is een bloemige chypre geur samengesteld van mango, perzik, kokosnoot, zwarte bessen, lelietje van dalen, ylang - ylang, lelie, jasmijn, gardenia, amberboom, iris, sandelhout, cederhout, vanille en muskus akkoorden.

De geur Fete werd gepresenteerd 1962. Het beschikt over dominante akkoorden van karwij, pruim, perzik, bergamot, Braziliaans rozenhout, lila, lis wortel, jasmijn, ylang - ylang, leer, sandelhout, benzoë, civet, eikenbos en vanille. 

Verscheidene andere geuren, waaronder de legendarische Quartz, Galoise en Initiatie, werden later gelanceerd.

De ontwerper die op de geuren gewerkt heeft is Ilias Ermenidis.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk