Pierre Balmain

2 artikelen
Pierre Balmain
Extatic Balmain
Eau de toilette
Vanaf
60,51
Pierre Balmain
Balmain Homme
Eau de toilette
Vanaf
104,95

Pierre Balmain is een Franse modeontwerper bekend om zijn elegante en weelderige ontwerpen. Hij is geboren in 1914 tot behoort tot een familie uit de mode en design industrie. Jonge Pierre verliet zijn architectuurstudie en koos om een carrière in de mode na te streven. Hij werkte voor Molyneux in de jaren 30 en werd lid van de beroemde modehuis Lucien Lelong in de jaren 40. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog was Balmain klaar om zijn eigen modehuis te openen.

Balmain ontwierp smaakvolle kostuums en weelderige avondjurken, Balmain ontwierp voor de nieuwe naoorlogse vrouw met belrokken en gesmoorde tailles. Zijn kleding was populair bij beroemdheden en rijke klanten van het tijdperk en Balmain breidde zijn collectie Ready-to-Wear uit en liet het in Amerikaanse boetieks opnemen. Pierre Balmain is ook bekend om zijn ontwerpen van kostuums voor het podium en scherm, waarvoor hij werd genomineerd voor een Tony Award en won de Drama Desk Award.

Pierre Balmain overleed in 1982. De oude Balmain ontwerper gaf heet stokjes door aan Erik Mortensen en hij leidde het huis tot 1993. Toen kwam Oscar de la Renta en hij diende als Creative Director. Vervolgens werd Olivier Rousteing benoemd tot Creative Director in 2011. Balmain mode, zowel vintage als nieuwe zijn nog steeds een populaire keuze voor de beroemdheden van tegenwoordig.

De ontwerpers Pierre Balmain heeft 20 parfums gecreëerd. De eerste editie is gecreëerd in 1947. Pierre Balmain geuren werden gemaakt in samenwerking met parfumeurs Guillaume Flavigny, Antoine Maisondieu, Alexandra Jouet, Jean Jacques, Marie-Aude Couture-Bluche, Daniel Hoffmann, Emilie (Bevierre) Coppermann , Michel Almairac, Jacques Flori, Pierre Balmain, Germaine Cellier en Calice Becker.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk