SCOOR TIJDELIJK 10% EXTRA KORTING MET CODE PARFUM10

Weil

12 artikelen
Weil
Reve De Weil
Eau de parfum
Vanaf
61,95
Weil
Secret De Weil
Eau de parfum
Vanaf
69,95
Weil
Wise Essence
Eau de toilette
Vanaf
56,95
Weil
Emotion Essence
Eau de parfum
Vanaf
61,95
Weil
Emotion Essence
Body lotion
Vanaf
37,95
Weil
Deep Blue Essence
Eau de toilette
Vanaf
69,95
Weil
Bambou
Eau de parfum
Vanaf
49,95
Weil
Suki Essence
Eau de parfum
Vanaf
70,95
Weil
Greedy Essence
Eau de parfum
Vanaf
52,95
Weil
Eau De Weil
Eau de parfum
Vanaf
65,95
Weil
Wild Essence
Eau de toilette
Vanaf
78,95
Weil
Pour Homme
Eau de toilette
Vanaf
43,95

Weil is een klein familiebedrijf van bontwerkers dat werd opgericht in 1912. Parfums Weil werd opgericht in 1927. Het oorspronkelijke idee was om geuren aan bontjassen toe te voegen zodat deze hun eigen geur ontwikkelden, maar dit idee evolueerde snel en echte parfums waren niet veel later beschikbaar. Alle parfums die werden verkocht tussen 1927 en 1954 werden geleverd in flessen gemaakt door Baccarat.

Tijdens de oorlog in 1940 sloot het bedrijf hun kantoren in Parijs en verhuisde zij naar de Verenigde Staten. De fabriek in Parijs wordt gezegd in beslag te zijn genomen door de nazi's en blijkbaar werden er verschillende parfums door hen geproduceerd. Uiteindelijk werden deze geuren niet gelanceerd. Na de oorlog ging de fabriek officieel terug als eigendom naar de familie Weil.

Parfums Weil heeft meerdere keren van eigenaar gewisseld. Sinds de jaren 1960 is het bedrijf in handen van een rijke Algerijnse familie, Fashion Geuren, Classic Fragrances Ltd, Cosmetiques et Parfums de France en InterParfums (Aroli).

De eerste parfums van het merk werden gemaakt in samenwerking met parfumeur Claude Frayesse, en waren bedoeld om te gebruiken op bontjassen zodat de natuurlijke geur van de vacht verborgen werdt. 

De geuren waren: Hermine, Chinchilla of Zibeline en werden verondersteld te worden gebruikt op de gelijknamige soort vacht. 

Zibeline is een krachtige geur door de samenstelling van civet, jasmijn , sandelhout, aldehyden, honing, iris, dragon en koriander.

Weil hebben een aantal geuren voor gebruik op de huid gelanceerd. Secret de Venus, een klassieke en vrouwelijke bloemen parfum werd gepresenteerd in 1933. Het beschikt over prominente akkoorden van lavendel , grapefruit, bergamot, cassia, perzik, citroen, fresia, gardenia, jasmijn, vanille, ceder, patchouli en sandelhout. 

Antilope uit 1946, een bloemige aldehyde parfum, was samengesteld uit akkoorden van neroli, bergamot, aldehyden, salie, roos, lelie van de vallei, jasmijn, anjer, iris, violet, sandelhou , vetiver, patchouli, tonka, amber, eikenmos en musk.

1971 was het jaar van de lancering van de Weil Weil, een groene bloem parfum voor vrouwen. De belangrijkste akkoorden die deze compositie domineren zijn mandarijn, neroli, groene akkoorden, galbanum, hyacint, lelie, kamperfoelie, ylang - ylang, mimosa, roos, narcis, sandelhout, vetiver, civetkatten, musk en eikenmos.

Meer recente releases die zijn gemaakt sinds het bedrijf onderdeel is van InterParfums zijn Weil Pour Homme, Sweet Bambou 2005, Eau de Weil en So Weil.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk