Balenciaga

2 artikelen
Balenciaga
Florabotanica
Eau de parfum
Vanaf
75,95
Balenciaga
Paris
Eau de parfum
Vanaf
130,95

Onze collectie Balenciaga parfum bestaat uit:

Cristobal Balenciaga Eizaguirre was een Spaanse Baskische ontwerper en oprichter van modehuis Balenciaga. Balenciaga genoot van jongs af aan van de opleiding als kleermaker, Balenciaga is opmerkelijk omdat het een van de weinige ontwerpers was die zijn eigen ontwerpen kon knippen en naaien. Hij boekte succes in Spanje net na de Eerste Wereldoorlog, maar de Spaanse Burgeroorlog leidde tot zijn verhuizing naar Parijs.

Hij kreeg grote bekendheid in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, met zijn architectonische ontwerpen. Zijn werk zorgde voor het populariseren van de tuniek, jurk en tailles op jurken en jassen. Balenciaga pensioneerde in 1968 en sloot toenook zijn haute couture bedrijven. Hij overleed in Spanje in 1972.

De Balenciaga naam blijft vandaag de dag kleding en accessoires verkopen, als onderdeel van de Gucci-groep en onder leiding van Nicholas Ghesquiere.

Het eerste parfum werd geïntroduceerd onder de naam Balenciaga was Le Dix, in 1947. Dit parfum is vernoemd naar het adres van Balenciaga's boetiek in Parijs.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk