Het is Summer Sale! Check snel onze aanbiedingen

Coty

13 artikelen
Coty
Sand & Sable
Eau de cologne
Vanaf
28,95
Coty
Stetson
Aftershave
Vanaf
19,95
Coty
Vanilla Fields
Eau de cologne
Vanaf
30,95
Coty
Musk
Eau de cologne
Vanaf
23,95
Coty
Wild Musk
Eau de cologne
Vanaf
25,95
Coty
Emeraude
Eau de cologne
Vanaf
25,95
Coty
Exclamation
Eau de cologne
Vanaf
20,95
Coty
Gravity
Eau de cologne
Vanaf
24,95
Coty
Celebrate
Eau de cologne
Vanaf
22,95
Coty
Vanilla Musk
Eau de cologne
Vanaf
25,95
Coty
Roots
Eau de toilette
Vanaf
32,95
Coty
Aspen
Eau de cologne
Vanaf
27,95
Coty
Miss Sporty Pump Up Booster
Eau de toilette
Vanaf
18,95

Coty is een beauty merk opgericht door François Coty in 1904. Geboren als Joseph Marie François Spoturno, een inwoner van Corsica, verhuisde hij naar Parijs en heeft een meer Frans klinkende naam aangenomen, François Coty, met Coty als een variant van zijn moeders meisjesnaam. Aanvankelijk was hij eerst een secretaris, studeerde hij parfumerie bij de plaatselijke apotheker en begon wat hij hoopte een revolutie zou zijn in de parfumindustrie, die weinig was veranderd sinds de 19e eeuw.

Het eerste parfum van Coty, La Rose Jaqueminot, werd geïntroduceerd in 1904 en maakte Coty een miljonair. Coty bleek niet alleen een genie te zijn in het maken van parfums maar ook in marketing ervan. Een beroemd citaat van Monsieur Coty: Geef een vrouw het beste product, geef het in de perfecte verpakking, dat mooi is door zijn eenvoud, vraag er een redelijke prijs voor en het zal de geboorte zien van een bedrijf met een omvang die de wereld nog nooit heeft gezien.

La Rose Jacqueminot werd verpakt in een prachtige Baccarat fles. Coty erkende het belang van het aanbieden van een prachtig, luxe product zoals parfum in een even mooie en luxe verpakking. Coty ontwierp samen met keramiste en juwelier Rene Lalique, sierlijke flessen en vergulde labels, in de Art Nouveau-stijl, voor de vroege creaties Coty zoals L' Origan.

Coty was een van de eerste bedrijven die probeerde om de markt van parfum uit te breiden, dat altijd gezien werd als een luxe product voor de rijken, tot de middenklasse en de arbeidersklasse vrouwen met behulp van kleine en simpele flessen. De strategie was een groot succes en Coty's parfum hielp daarmee parfummarkt toe te treden als een internationale massaproduct.

Coty verwierf een fabrieksruimte en was in staat om de productie van parfum te controleren en op een grote schaal. Cosmetica werd toegevoegd aan het aanbod Coty en het Air Spun poeder wordt nog steeds geproduceerd.

Een opmerkelijke creatie van Coty, die een hele geurgroep voortgebracht, was Chypre van 1917, de Franse naam voor het eiland Cyprus. Met de innovatieve mix van eikenmos, laudanum en bergamot was Chypre één van zijn best verkochte geuren en inspireerde vele andere geuren van andere bedrijven.

Coty opende een Amerikaanse divisie na de Eerste Wereldoorlog, met andere filialen in het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Een bittere echtscheiding en de Wall Street Crash van 1929 verminderde sterk zijn fortuin. François Coty overleed in 1934 en zijn ex-vrouw Yvonne verkocht Coty aan farmaceutisch bedrijf Pfizer in 1963. De verkoop leidde tot een verschuiving van exclusieve verkoop van parfums naar drogisterijen en massa retailers in de vroege jaren 1990. Het bedrijf veranderde van eigenaar in 1992 en kwam onder eigendom van Joh. A. Benckiser GmbH. Een wijziging in de strategie op dat moment heeft de naam Coty bewaard in de top van de parfumindustrie. Coty opereert momenteel onder twee divisies: Coty Beauty en Coty Prestige, die geuren aanbieden tegen elke prijs met bijna 40 afzonderlijke merken.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk