SCOOR TIJDELIJK 10% EXTRA KORTING MET CODE PARFUM10

Coty

17 artikelen
Coty
Sand & Sable
Eau de cologne
Vanaf
38,95
Coty
Vanilla Fields
Eau de cologne
Vanaf
34,95
Coty
Musk
Eau de cologne
Vanaf
30,95
Coty
Wild Musk
Eau de cologne
Vanaf
30,95
Coty
L'aimant
Eau de toilette
Vanaf
37,95
Coty
Exclamation
Eau de cologne
Vanaf
30,95
Coty
Gravity
Eau de cologne
Vanaf
32,95
Coty
Vanilla Musk
Eau de cologne
Vanaf
29,95
Coty
Roots
Eau de toilette
Vanaf
36,95
Coty
Aspen
Eau de cologne
Vanaf
28,95
Coty
Miss Sporty Pump Up Booster
Eau de toilette
Vanaf
21,95
Coty
Stetson
Eau de cologne
Vanaf
43,95
Coty
Celebrate
Eau de cologne
Vanaf
22,95
Coty
Stetson
Aftershave
Vanaf
19,95
Coty
Emeraude
Eau de cologne
Vanaf
28,95
Coty
Lady Stetson
Eau de cologne
Vanaf
36,95
Coty
Exclamation Wild Musk
Eau de toilette
Vanaf
27,95

Coty is een beauty merk opgericht door François Coty in 1904. Geboren als Joseph Marie François Spoturno, een inwoner van Corsica, verhuisde hij naar Parijs en heeft een meer Frans klinkende naam aangenomen, François Coty, met Coty als een variant van zijn moeders meisjesnaam. Aanvankelijk was hij eerst een secretaris, studeerde hij parfumerie bij de plaatselijke apotheker en begon wat hij hoopte een revolutie zou zijn in de parfumindustrie, die weinig was veranderd sinds de 19e eeuw.

Coty introduceerde het eerste parfum al in 1904

Het eerste parfum van Coty, La Rose Jaqueminot, werd geïntroduceerd in 1904 en maakte Coty een miljonair. Coty bleek niet alleen een genie te zijn in het maken van parfums maar ook in marketing ervan. Een beroemd citaat van Monsieur Coty: Geef een vrouw het beste product, geef het in de perfecte verpakking, dat mooi is door zijn eenvoud, vraag er een redelijke prijs voor en het zal de geboorte zien van een bedrijf met een omvang die de wereld nog nooit heeft gezien.

La Rose Jacqueminot werd verpakt in een prachtige Baccarat fles. Coty erkende het belang van het aanbieden van een prachtig, luxe product zoals parfum in een even mooie en luxe verpakking. Coty ontwierp samen met keramiste en juwelier Rene Lalique, sierlijke flessen en vergulde labels, in de Art Nouveau-stijl, voor de vroege creaties Coty zoals L' Origan.

In de loop der jaren zijn de parfums van Coty altijd betaalbaar geweest

Coty was een van de eerste bedrijven die probeerde om de markt van parfum uit te breiden, dat altijd gezien werd als een luxe product voor de rijken, tot de middenklasse en de arbeidersklasse vrouwen met behulp van kleine en simpele flessen. De strategie was een groot succes en Coty's parfum hielp daarmee parfummarkt toe te treden als een internationale massaproduct. Coty verwierf een fabrieksruimte en was in staat om de productie van parfum te controleren en op een grote schaal. Cosmetica werd toegevoegd aan het aanbod Coty en het Air Spun poeder wordt nog steeds geproduceerd.

Een opmerkelijke creatie van Coty, die een hele geurgroep voortgebracht, was Chypre van 1917, de Franse naam voor het eiland Cyprus. Met de innovatieve mix van eikenmos, laudanum en bergamot was Chypre één van zijn best verkochte geuren en inspireerde vele andere geuren van andere bedrijven.

Coty opende een Amerikaanse divisie na de Eerste Wereldoorlog, met andere filialen in het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Een bittere echtscheiding en de Wall Street Crash van 1929 verminderde sterk zijn fortuin. François Coty overleed in 1934 en zijn ex-vrouw Yvonne verkocht Coty aan farmaceutisch bedrijf Pfizer in 1963. De verkoop leidde tot een verschuiving van exclusieve verkoop van parfums naar drogisterijen en massa retailers in de vroege jaren 1990. Het bedrijf veranderde van eigenaar in 1992 en kwam onder eigendom van Joh. A. Benckiser GmbH. Een wijziging in de strategie op dat moment heeft de naam Coty bewaard in de top van de parfumindustrie. Coty opereert momenteel onder twee divisies: Coty Beauty en Coty Prestige, die geuren aanbieden tegen elke prijs met bijna 40 afzonderlijke merken.

Wat zijn in het algemeen de beste parfums van Coty?

Met een iconische aanwezigheid en wilde populariteit, zijn Coty-geuren enkele van de meest herkenbare. Coty-parfums zoals Vanilla Musk (1994) en Wild Musk (1972) steunen vaak op musk- en vanilletonen en vangen perfect de warmte en het comfort van vrouwelijkheid die veel van de geuren van het merk bevatten.

Het ongelooflijk succesvolle Exclamation (1988) houdt vast aan de warmte waar Coty-parfums bekend om staan, terwijl ze de geur feestelijk maken met de toevoeging van heldere bergamot doorspekt met bloemen. Met aardse ceder en vetiver afgewisseld met musk, citrus en bloemige noten, blijft de herengeur Stetson (1981) de standaard zetten voor de klassieke geur van een ruige cowboy.

Wat zijn de meest populaire Coty parfums voor vrouwen?

Coty-parfums brengen vrouwelijke warmte ten toon door middel van muskusachtige noten, vanille en bloemen. Enkele van de meest populaire dames parfums van dit merk zijn:

  • Vanilla Fields (1993): Zoete bloemen, zoals jasmijn, komen voor in het hart, ingeklemd tussen verrukkelijke fruittoetsen en verwarmende tonkaboon, amber en musk.
  • Sand & Sable (1981): Zo fris als een dag doorgebracht in het zand, de geur met toetsen van sappige perzik, roos en groene noten

Wat zijn de meest populaire heren parfums van Coty?

Coty parfums voor heren staan bekend om het vakkundig combineren van elementen die algemeen als vrouwelijk of mannelijk worden beschouwd om klassieke geuren te creëren die de moderne man belichamen. Enkele van de meest populaire geuren van het merk zijn:

  • Gravity (1992): Citrusgeuren van limoen en mandarijn rusten bovenop warme kruidnagel in het hart en hints van leer en houtachtige noten in de basis.
  • Aspen (1989): Groene noten en citrus in de top van de geur zorgen voor frisse lichtheid, een perfect contrast met de bloemige noten van het hart en de warme aardsheid van ceder, eikenmos en musk in de basis.
Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk