Halston

6 artikelen
Halston
Woman Amber
Eau de toilette
Vanaf
19,95
Halston
Halston
Eau de cologne
Vanaf
41,95
Halston
1-12
Eau de cologne
Vanaf
29,95
Halston
Z-14
Eau de cologne
Vanaf
30,95
Halston
Z-14
Deodorant
Vanaf
22,95
Halston
Woman
Eau de toilette
Vanaf
34,95

Het merk Halston werd in de jaren 1970 opgericht door Roy Halston Frowick, in die tijd begon Halston begon met het maken van hoeden. Als kind begon hij al met het vermaken van de kleding van zijn moeder en zus. Een kort krantenartikel over de hoeden die hij ontwierp overtuigde hem om uiteindelijk een winkel te openen in 1957. Hij verhuisde in hetzelfde jaar naar New York en ging aan de slag voor verschillende hoeden ontwerpers voordat hij uiteindelijk een leidinggevende functie kreeg bij Bergdorf Goodman. Zijn talent werd spraakmakend en gedurende de vroege jaren 1960 werden zijn creaties gedragen door Hollywood sterren als Lauren Hutton, Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Bianca Jagger, Liza Minelli en anderen.

Hij kwam er al snel achter dat de lancering van een eigen merk voorzien van zijn eigen naam een hoger rendement zou opleveren en hij ging een licentie-overeenkomst aan die zijn mode toegankelijk maakte voor vrouwen met diverse budgetten. In 1974 bracht hij zijn eerste titelloze parfum uit, in samenwerking met Elsa Peretti, die de fles ontwierp. Het parfum Halston Classic parfum was het eerste dames parfum onder de merknaam van Halston. De geur is opgebouwd rond chypre en bloemige notities en is al meer dan 3 decennia een favoriet. Een ander mannen parfum, Halston 1-12, werd gelanceerd in 1976. Na een korte onderbreking kwam Halston 101 voor mannen en Halston Couture voor vrouwen uit. Beide parfums werden gelanceerd in de jaren '80.

Na het overlijden van Roy Halston Frowick in 1990, werd het parfum Unbound for women uitgebracht. Een jaar later lag Unbound for men in de schappen. Later werden de parfums Catalyst for women and Catalyst for men in 2003 en 2004 uitgebracht. 2009 was het jaar dat Halston Man en Halston Woman werden gepresenteerd. Halston Amber, een oosterse geur met zoete amber extracten werd uitgebracht in 2010.

Halston heeft 15 parfums uitgebracht. Halston parfum wordt gemaakt in samenwerking met parfumeurs Ilias Ermenidis, Harry Fremont, Carlos Benaim, Vincent Marcello, Max Gavarry en Patricia Bilodeau.

Kortingen
tot wel 70%
Al 12 jaar
voordelig
100% originele
parfums
Afhalen
mogelijk
Qshops
Keurmerk